Član osoblja britanske ambasade povređen na Šar planini, spasila ga Gorska služba

Gorska služba spasavanja Kosova
FOTO: Gorska služba spasavanja Kosova/Fejsbuk

U akciji Gorske službe Kosova, spašena je jedna osoba koja je povređena tokom planinarenja na Šar planini. U međuvremenu je stigla potvrda da je reč o članu osoblja britanske ambasade.

Gorska služba spasavanja saopštila je pre više sati na Fejsbuku da je započela akciju spasavanja povređenog planinara.

U međuvremenu su prištinski mediji javili da je povređena osoba spašena.

Pozivajući se na navode ove organizacije, Klan Kosova piše da je Gorsku službu kontaktirala osoba koja je bila sa planinarom koji se povredio nakon što se okliznuo.

„Našli smo ga na osnovu koordinata. Ukazali smo mu prvu pomoć i poslali ga u bolnicu. Njegovo stanje je stabilno. Ima preloma na pojedinim delovima, ali je i povredio kičmu“.

Saopštili su da je u akciji učestvovao i KFOR.

„Tražili smo i pomoć od KFOR-a sa helikopterom. To je zato što je u ovom delu bilo hladno i nismo želeli da gubimo vreme“, naveli su.

Pozivajući se na nezvanične navode, više prištinskih medija odmah je javilo da je reč o stranom državljaninu, a pojedini i da je u pitanju diplomata, odnosno zaposleni u britanskoj ambasadi.

U međuvremenu se oglasila britanska ambasada koja je potvrdila da je reč o članu osoblja ove ambasade. Takođe su naveli da je trenutno na medicinskom lečenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.