"Cilj Briselskog sporazuma je priznanje Kosova"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić, učestvujući u debati o Kosovu na Političkom komitetu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Atini, istakao je da vlasti u Srbiji zaključuju sporazume sa Prištinom pod pritiskom Evropske unije, a na štetu teritorijalnog integriteta države, saopšteno je iz ove partije.

"Briselski sporazumi imaju za cilj da Srbija faktički prizna takozvanu nezavisnost Kosova, a da za uzvrat započne pregovore o eventualnom učlanjenju u EU, pri čemu je članstvo krajnje neizvesna okolnost. Čak iako jednog dana i dođe do toga, to će biti isključivo politički projekat EU bez ikakvog povoljnog ekonomskog sadržaja za Srbiju uz niz neprijatnih obaveza na štetu srpske privrede i njenog međunarodnog položaja," istakao je Aligrudić na ovoj debati Saveta Evrope.

 
Demokratska stranka Srbije prvi put u novijoj istoriji od uvođenja višestranačja u Srbiji, ne učestvuje u parlamentarnom životu Srbije nakon poslednjim izbora u martu ove godine.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.