CIK odobrio dizajn, sadržaj i format glasačkih listića i potvrdio broj glasača

CIK
FOTO: Gazeta Express

Centralna izborna komisija (CIK) juče je održala sastanak kojim je predsedavala Valjdete Daka, a na kojem su donete odluke u vezi sa pripremom vanrednih izbora za gradonačelnike u četiri severne opštine, prenosi Koha.

Centralna izborna komisija odobrila je dizajn, sadržaj i format glasačkih listića, i kako javlja RTK2, potvrdila podatke o broju birača za izbore koji će se 19. maja održati u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Shodno tome, na vanrednim izborima na Severu pravo glasa imaće 58.520 birača.

Broj građana sa pravom glasa u odnosu na lokalne izbore koji su se održali 2017. godine u severnim opštinama veći je za čak 1.507. U Severnoj Mitrovici pravo glasa imaće 22.242 birača, u Leposaviću 18.390, u Zvečanu 9.276 i u Zubinom Potoku 8.612.

Dan ranije, predsednica CIK-a, Valjdeta Daka, sastala se sa šefom misije OEBS na Kosovu, Janom Bratuom.

Tom prilikom, Bratu je saopštio da je OEBS prihvatio zahtev CIK-a za pružanje tehničke podrške tokom izbornog procesa u četiri opštine na severu Kosova.

Dodao je da će OEBS obezbediti oko 215 službenika koji će pružati tehničku podršku, kao i da je OEBS već počeo sa pripremama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.