CIK: Mere zaštite glasača na izborima, za kovid pozitivne – mobilni timovi

Centralna izborna komisija (CIK) obaveštava sve građane sa pravom glasa o merama kojih se trebaju pridržavati na dan izbora, 17. oktobra.

· Da biste glasali, morate nositi zaštitnu masku koja pokriva nos i usta;

· Držite propisano odstojanje od 2 metra dok čekate u redu za ulazak u birački centar i na biračko mesto;

· Prilikom ulaska na biračko mesto dezinfikujte ruke;

· Nakon dezinfekcije ruku, predočite dokument za identifikaciju i uklonite zaštitnu masku kako bi vas identifikovao član biračkog odbora;

· Nakon identifikacije, ponovo stavite masku;

· Zatim treba da uzmete glasačke listiće i uđete u kabinu za glasanje da biste glasali, a na kraju ubacite glasačke listiće u odgovarajuće glasačke kutije;

· Na izlazu iz biračkog mesta trebate ponovo dezinfikovati ruke.

Centralna izborna komisija zahteva razumevanje građana radi sprovođenja neophodnih mera u cilju zaštite zdravlja.

Za kovid pozitivne mobilni timovi

Svim građanima koji imaju pozitivan rezultat na kovid-19, kao i onima koji su u samoizolaciji, CIK će omogućiti glasanje zahvaljujući mobilnim timovima.

CIK će kontaktirati sve građane koji su na spisku NIJZK-a do 15. oktobra, kao osobe zaražene kovidom-19 i one koje su u samoizolaciji, bez potrebe za bilo kakvom prethodnom registracijom.

Kako bi se građanima koji su zaraženi virusom kovid-19 i onima koji su u samoizolaciji omogućilo glasanje, na adrese birača koji su se registrovali za glasanje, šalju se mobilni timovi.

Za dodatne informacije možete kontaktirati besplatnu liniju za pomoć: 0800 55 555

https://fb.watch/8yGmYmTqaR/

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.