Čeku ima plan ”B” za kosovske snage bezbednosti

Izvor: RTK2/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Vršilac dužnosti ministra Snaga bezbednosti Kosova Agim Čeku, kaže za ”Zeri” da SBK neće ostati ”marginalizovane” ako ne dođe do ustavnih izmena. On kaže da postoji plan ”B” za razvoj SBK bez diranja u ustav, ali uz promenu zakona.
 
Vršilac dužnosti ministra Snaga bezbednosti Kosova Agim Čeku je uveren da će tokom petog saziva Skupštine Kosova biti usvojene ustavne izmene koje će omogućiti prelazak Snaga bezbednosti Kosova u Vojsku Kosova (FAK). 
 
Ako to srpska zajednioca dovede u pitanje, Čeku u intervjuu za ”Zëri” kaže da SBK neće ostati marginalizovane. Kaže da postoji plan ”B”, kojima će SBK jačati u okvire moderne vojske samo usvajanjem neophodnih zakona. 
 
”Ukoliko se bude jasno videlo da ne može da se prevaziđe prepreka mi smo radili i na planu ”B”, što znači da nećemo menjati Ustav zbog nedovoljnog broja glasova već ćemo samo promeniti zakone kako ne bi bili u suprotnosti sa Ustvom…”, rekao je Čeku.
 
Inače, bivši general koji se vratio u politiku kaže da je SBK ispunila sve obaveze za transformisanje u Oružane snage Kosova (FAK).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.