Čedomir Jovanović u Prištini: Srbi na Kosovu taoci Beograda

"Srbi na Kosovu vrlo dobro znaju koliko je ovde ostalo od Srbije i šta je to što je ostalo. Nažalost Srbija je na Kosovu ostavila isto ono što je ostavila pre toga u Bosni i Hrvatskoj, žrtve i Srbe kojima je namenila ulogu nekih budućih. Obično narod stvara državu da bi mu ona pomogla i da bi ga zaštitila, a mi Srbi smo stvorili državu koja nikad nije vodila računa o našim životima i životima onih na koje smo upućeni i od kojih u velikoj meri zavisimo," kazao je Lider LDP-a Čedomir Jovanović u Prištini. U Prištini je boravio na poziv Kosovskog demokratskog instituta gde je učestovao u diskusiji "Evropska perspektiva – normalizacija odnosa između Beograda i Prištine". Sastao se sa liderom kosovske opozicije Aljbinom Kurtijem, a na privatnom prištinskom univerzitetu AAB učestovao je u otvorenoj debati pod nazivom "Finale dijaloga Kosovo-Srbija".

U intervjuu za RTK2 Lider LDP-a smatra da su Srbi na Kosovu potrebni i Srbiji ali i kosovskim Albancima.

"Nažalost, oni su taoci Beograda, a i zapad se tako ponaša prema Srbima, ja to njima uvek kažem. Oni od Beograda očekuju da bude poglavica divljeg plemena. Ne pita niko ljude na Kosovu koji ovde žive šta o tome misle, zato kosovska zajednica nema politički život kakav treba da ima, nema predstavnike Srba koji će u Parlamentu Kosova voditi računa o ljudima koji su za njih glasali, nego ima renta poslanike koji razmišljaju za Beograd, a ne za Srbe na Kosovu, a često ti interesi nisu identični," rekao je Jovanović.

" />

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.