Ćaljaj: Situacija na Severu napeta zbog izbora

Ćaljaj policija
Foto: Koha

„Na Severu imamo stabilnu situaciju, iako je dosta napeta zbog izbora“, poručio je na današnjem sastanku parlamentarne Komisije za prava i interese zajednica i povratak u Prištini direktor Kosovske policije Rašid Ćaljaj, prenosi Koha. 

„I što se tiče građana na Severu, dosta su napeti jer nemaju mogućnost da zadovolje potrebne usluge“, rekao je Ćaljaj, prenosi Gazeta Express.Ćaljaj je ocenio da su predstojeći izbori na Severu uticali na povećanu napetosti u ovom delu.

Ćaljaj je takođe ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu prilično mirna i stabilna, uprkos nekim incidentima koji, prema njegovim rečima, nisu uticali na bezbednost, kao i da trend kriminala opada, prenela je Gazeta.

Na ovom sastanku prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa koji je govorio o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Mustafa je rekao da u odnosu na region, Kosovo „dobro stoji“ kada je reč o ovom pitanju, kao i da je zabeležen pad slučajeva međuetničkih incidenata.

O svim dešavanjima oko izbora na Severu Kosova čitajte u posebnoj tematskoj rubrici: Lokalni izbori na Severu 2019

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.