Budući pravnici za kapiju manastira Gorioč i prevoz dece tri srpska sela

Studenti Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici u saradnji sa svojim kolegama u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu i Banja Luci donirali su novčana sredstva za obnovu kapije manastira Gorioč. Istovremeno pomogli su i kupovinu autobusa za prevoz dece u tri sela u centralnom Kosovu.  

Studenti su sakupili 38.200 dinara za sanaciju kapije, a ovom sumom mladi sa KiM-a, centralne Srbije i Banja Luke, donirali su i poslednji deo novca koji je bio potreban kako bi se popravila kapija manastira Gorič koja je prethodno oštećena.

Dodatnih 135 evra, sakupljeno, takođe, dobrovoljnim prilozima studenta i profesora, biće utrošeno za kupovinu školskog autobusa za decu u selu Crkolez, Suvo Grlo i Banje.

Akcija je sprovedena u saradnji sa manastirom Visoki Dečani i fondom ovog manastira, kao i manastirom Gorioč.

Gorioč je metoh manastira Visoki Dečani i nalazi se na uzvišenju Bela Stena, u blizini Istoka. Manastir u okviru svog kompleksa ima i crkvu Svetog Nikole, manastirski konak i zvonik.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.