Brnjak: Srbin iz Prizrena uhapšen po poternici za ratne zločine

Srbin T.D., rodom iz Prizrena sa prebivalištem u Crnoj Gori, uhapšen je juče rano ujutru na prelazu Brnjak, po optužnici kosovskog suda za ratne zločine i poslat u pritvor. Vest da je uhapšen Srbin na ovom prelazu za navodne ratne zločine potvrdila je zvanično danas i Kosovska policija, bez navođenja ostalih detalja.

Četrdesetčetvorogodišnji Srbin iz Prizrena je uhapšen juče u 05:20 prilikom pokušaja ulaska na Kosovo, KoSSev saznaje iz izvora bliskih graničnoj policiji Kosova.

Prethodno je, takođe po optužnici za ratne zločine, na drugom prelazu na Severu Kosova – Jarinju, uhapšena T.M. kojoj je određena i mera kućnog pritvora. Uhapšen je još jedan Srbin krajem avgusta u Suvoj Reci – Bogdan Mitrović, kada je sa grupom povratnika boravio u obližnjem Mušutištu, gde je živeo do '99. Mitrović se od tada nalazi u pritvoru, a o njegovom slučaju se često govorilo u javnosti, uključujući i u intervjuu koji je KoSSev vodio sa kosovskim ministrom za povratak i zajednice Daliborom Jevtićem. Šta je on rekao o ovom slučaju čitajte OVDEPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.