Božović: I dalje bez informacija o istrazi o ubistvu

Potpredsednica Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) Ksenija Božović izjavila je da ta stranka još nije dobila nikakvu informaciju o tome šta se dešava u istrazi povodom ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića.

"Ne znam ni šta se dešava, ni dokle je stigla istraga o Oliverovom ubistvu," rekla je Božović i dodala da su izjave od nje i sekretarice stranke istražni organi uzeli tek pre tri dana.

Božović kaže da se u Severnoj Mitrovici oseća da su građani veoma zabrinuti i da je to primetno i po tome što je vrlo malo ljudi na ulicama, što se dešava posle Ivanovićevog ubistva.

Hoti: Dinamično radimo na prikupljanju dokaza o ubistvu

O istrazi ubistva Olivera Ivanovića za sada zvanično se zna samo da Radna grupa koju je formirala Vlada Kosova, uz odobrenje javnog tužioca Kosova "dinamično radi na prikupljanju dokaza", za Danas je izjavio Besim Hoti, zamenik komandira KP u Severnoj Mitrovici.

Napominuo je da nema novih informacija koje će, kad dođe vreme, javnosti saopštiti Radna grupa za istragu Ivanovićevog ubistva i javni tužilac Šućri Sulja.

Istragu na insistiranje Prištine, SAD i Brisela, vode vlasti Kosova.

Rakić za Danas: KP što pre da izda saopštenje, ne želim spekulacije za ubiranje političkih poena na Ivanovićevom ubsitvu

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, izjavio je za Danas da je u četvrtak tražio od KP da što pre izda saopštenje o toku istrage, jer "ne želi spekulacije kojima se ubiraju politički poeni na Ivanovićevom ubistvu".

Prema Rakićevim rečima, KP nije mogla da precizira kad će nadležni organi saopštiti javnosti dokle je istraga stigla.  

On nije želeo da komentariše bezbednosno stanje u gradu posle ubistva lidera i odbornika SDP u Skupštini opštine Severna Mitrovića, napominjući da je od KP juče tražio i da saopšti i "statističke podatke koji govore da je bezbednost bolja nego ranijih godina", piše Danas.

Šta se (ne)zna

– Na Olivera Ivanovića ispaljeno je šest metaka iz "duge devetke", pretpostavlja se s prigušivačem

– KP je uzela risivere, kamere i elektronsku opremu iz prostorija SDP ispred kojih je Ivanović ubijen. Nema zvanične potvrde vesti da su sav materijal preuzele obaveštajne službe SAD, Velike Britanije i Nemačke na KiM-u

– Beograd je odmah zatražio od UNMIK-a i EULEX-a da se uključi u istragu

– Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo predistražni postupak za krivično delo terorizma

– KP formirala specijalnu jedinicu za istragu i najavio da će se, ako bude trabalo, u nju uključiti i FBI

– Istragu vode tužioci Hijaz Redže i Jovo Radovanović

– Milovan Drecun tvrdi da je u izgoreli automobil Opel astra, za koji je istragom utvrđeno da je vlasništvo Srbina koji nije više među živima, podmetnut trag

N1/Fonet/Danas

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.