Bota press: Na spisku 130 osumnjičenih,Tači i drugi iz DPK?

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lekotorisan) 
 
Na spisku osumnjičenih koje bi trebalo da procesuirao specijalni sud za ratne zločine biće oko 130 osoba, prenosi prištinski portal "Bota press", dodajući da bi među njima mogao da se nađe i kosovski premijer Hašim Tači, kao i više zvaničnika njegove Demokratske partije Kosova (DPK).
 
Na osnovu izveštaja Dika Martija, portal navodi da pored Tačija, postoji mogućnost da budu optuženi Adem Grabovci – šef parlamentarne grupe DPK kao i poslanik DPK Šaip Muja.
 
Moguće je da budu optuženi i poslanik DPK Džavit Haliti (aktuelni zamenik predsednika Skupštine Kosova) i poslanik Latif Gaši.
 
Takođe, iz redova DPK na spisku za moguću optužnicu je i bivši poslanik i visoki zvaničnik DPK Rustem Mustafa, bivši komandant operativne zone OVK za regiju Laba u Podujevu. 
 
Među optuženima bi mogli da se nađu i bivši komandanti OVK koji se trenutno nalaze u pritvoru – Sabit Geci, osuđen na 15 godina zatvora i Sulejman Selimi – bivši vrhovni komandant OVK. Tadođe, u izveštaju Dika Martija se pominje i aktuleni zamenik predsednika DPK i bivši šef kosovske tajne službe Kadri Veseli. 
 
Portal "Bota press" piše da neće biti pošteđene ni ostale političke partije, tako da bi na spisku optuženih iz redova Samoopredeljenja mogao da bude poslanik Redžep Selimi. 
 
U izveštaju se kao osumnjičen pominje i samozvani tužilac OVK S.D. kao i jedan visoki oficir vojske Albanije K.L. piše "Bota press" pozivajući se na izveštaj Dika Martija. 
 
Za sada se ne zna da li će se tribunal baviti i ubistvima posleratnog sukoba na Kosovu, navodi list.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.