Boranijašević: Prijavljivanje kandidata za prijem studenata u drugom konkursnom roku je u toku

Fakultet tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici
Foto: (KoSSev) Fakultet tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici

Prijavljivanje kandidata za prijem studenata u drugom konkursnom roku na svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je u toku, rekao je za Radio Mitrovica sever prorektor za nastavu Vladimir Boranijašević. Prema njegovim rečima, na skoro svim studijskim programima fakulteta u sastavu univerziteta ima slobodnih mesta.

Prema objedinjenom konkursu, koji je objavljen maja meseca na sajtu univerziteta, prijemni ispiti će se održati 4. i 5. septembra, na svih deset fakulteta koji funkcionišu u sastavu univerziteta.

Prijemni ispit na Filozofskom fakultetu, Fakultetu tehničkih nauka, Prirodno – matematičkom fakultetu, Pravnom fakultetu i Ekonomskom fakultetu biće održani 5. septembra.

Kako je objasnio Boranijašević, na Fakultetu umetnosti se zbog specifičnosti studijskih programa, prijemni ispit u drugom upisnom roku održava tri dana, 4, 5. i 6. septembra.

Na Medicinskom fakultetu prijemni ispit biće održan već sutra, 1. septembra, a za danas je predviđeno okončavanje prijema dokumentacije kandidata.

Prijemni ispit na Učiteljskom fakultetu u Prizrenu – Leposavić, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Poljoprivrednom fakultetu biće održan takođe 5. septembra.

„Neki studijski programi su popunjeni u prvom upisnom roku, ali mesta ima. Ako ne na budžetu, onda na samofinansiranju“ rekao je prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Upis kandidata na fakultetima mora biti završen do 15. septembra.

Deset fakulteta prištinskog univerziteta raspolaže sa 101 akreditovanim studijskim programom.

Detaljnije informacije možete pronaći na sajtu univerziteta.

Radio Mitrovica SeverPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.