Blagodatni oganj sutra ujutru u manastiru Banjska

Blagodatni oganj sa Hristovog groba u Jerusalimu, sutra ujutru u 7 časova, trećeg dana Vaskrsa, biće i u manastiru Banjska. Tako će, iako prethodno prema zvaničnoj najavi nije planirano, vernici i na Severu Kosova dočekati blagodatni oganj.

Blagodatni oganj koji se Velike subote pojavljuje na Hristovom grobu u Jerusalimu, sutra ujutru u 7 časova, na putu do manastira Sopoćani, zaustaviće se u manastiru Banjska. 

Iz ovog manastira pozivaju sve vernike sa Severa da dođu i dočekaju blagodatni oganj. 

Blagodatni oganj je danas u 11 časova u manastiru Gračanica dočekalo više hiljada vernika, nakon čega je u popodnevnim časovima stigao u manastir Pećka Patrijaršija, uz svečan doček sestrinstva ovog manastira sa sveštenstvom i vernicima, da bi konačno, na večernjoj službi, bio i manastiru Visoki Dečani.

Blagodatni oganj, koji je na KiM doneo pomoćnik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušan Jovović, u pratnji predstavnika SPC, istovremeno se šalje i u Banja Luku, Cetinje, Podgoricu i Pakrac. 

Crkva je za ovaj poduhvat istakla podršku Jerusalimske i Ruske patrijaršije, kao i više ličnosti iz Srbije i Ruske Federacije. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.