Bivši pripadnik OVK odbio poziv Specijalnog suda da bude svedok

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Abdulah Prapaštica (Abdullah Prapashtica) najavio je da je u petak dobio poziv od Specijalnog suda da se pojavi kao svedok u Hagu.

Ali Prapaštica je rekao da se neće odazvati pozivu ovog suda.

To je zato što, kako kaže, ove Specijalne snage imaju neprijateljski odnos prema Albancima.

„Obavestio sam Udruženje veterana OVK i širu javnost da me je danas, 27. avgusta 2021. godine u 10 sati u mom stanu u Nemačkoj, posetila nemačka policija sa zahtevom Specijalnog suda Evropske unije protiv OVK u Hagu, koji su mi predstavili pismo u kome traže da se pojavim pred Specijalnim sudom Evropske unije protiv OVK kao dobrovoljni svedok na ročištu!“

„Obaveštavam vas da je moj odgovor bio kratak i konkretan: dobrovoljno sam odbio da budem svedok ovog suda protiv OVK i protiv bilo kog pripadnika OVK, makar to bilo i jednom. Nisam počinio zločin, nisam svedok, niti je zločin drugih! OVK nije počinila nijedan zločin! Ovo je moje javno svedočenje, zato ne očekujte ništa drugo od mene!”

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.