Bivša poslanica LVV osuđena zbog suzavca u skupštini i napada na službeno lice

Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Osnovni sud u Prištini osudio je bivšu poslanicu u Skupštini Kosova, Šćipe Pantinu (Shqipe Pantina) na 6 meseci uslovne kazne zatvora i novčanu kaznu od 400 evra, nakon što je priznala krivicu za krivično delo nelegalno posedovanje oružja i napad na službeno lice tokom vršenja službene dužnosti.

Prema presudi koju je objavio sudija Isuf Makoli (Isuf Makolli), optužena Pantina kažnjena je sa 400 evra zbog nezakonitog posedovanja oružja i 6 meseci uslovne kazne zbog napada na službeno lice tokom obavljanja službene dužnosti, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Presuda protiv nje objavljena je nakon početnog ročišta održanog u ponedeljak, gde se optužena Pantina, nakon čitanja optužnice od strane tužioca, Fitore Sadikaja, izjasnila krivom.

Na njen teret stavljaju se i troškovi postupka.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Prištini od 11. avgusta 2016. godine, Šćipe Pantina je optužena da je 27. februara 2016. godine, oko 16:30, u radnoj sobi Skupštine Kosova, nezakonito posedovala suzavac, koji je pokušala da iskoristi na sedištu gde je sedela u blizini svoje poslaničke grupe, a policija je isti konfiskovala.

Ovim je Pantina optužena da je počinila krivično delo „Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, prema članu 374. stav 1. KZRK.

Prema drugoj tački optužnice, sa istim datumom, vremenom i mestom kao u prvoj, okrivljena je napala službena lica, policajce Valjdete Gubetini (Valdete Gubetini) i Fikrije Rašica (Fikrije Rashica), koji su bili na službenoj dužnost. Dok su pokušavali da joj oduzmu suzavac, ona je policajki Valjdeti Gubetini nanela lakše telesne povrede.

Ovim je optužena da je počinila krivično delo „Napad na službeno lice tokom vršenja službene dužnosti“, prema članu 410, stav 2 u vezi sa stavom 1 KZRK.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.