Bistrica: Policija sprečila pokušaj krijumčarenja automobila

FOTO: Kosovska policija

Pripadnici Regionalne direkcije pogranične policije Sever sprečili su noćas pokušaj krijumčarenja automobila u selu Bistrica.

Naime, kako je saopštila KP, policijske jedinice su u pograničnom pojasu, odnosno u Donjem Jarinju noćas oko 3 sata uočili „sumnjivo kretanje“.

Policija je potom „organizovala taktički plan“ i tako je u brdima sela Bistrica zaustavila vozilo u kome se nalazilo pet ljudi koji su na Kosovo ušli alternativnim putevima.

„Oni su zatečeni pokušavajući da unesu u našu zemlju jedno vozilo, natovareno na jednu prikolocu, izbegavajući carinske obaveze“, saopštila je KP.

Slučaj vode nadležne policijske jedinice Regionalne pogranične direkcije Sever u koordinaciji sa pravosudnim i carinskim organima.

Ovo je drugi slučaj sprečavanja pokušaja krijumčarenja na Severu za dva dana. Pripadnici Regionalne direkcije pogranične policije Sever uhapsili su juče u Leposaviću srpskog državljanina zbog pokušaja krijumčarenja robe i to: : tekstilne robe, farmerki, sira, krema i šampinjona.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.