Beograd: Direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević fizički napao novinara Vuka Cvijića

Vuk Cvijić
Foto: N1

Poznati srpski višestrukonagrađivani novinar „Radara“, Vuk Z.Cvijić, fizički je napadnut danas u Kosovskoj, u centru Beograda. Vest je potvrdio on sam, kao i medijska kuća za koju radi. Njega je, kako je kazao u uključenju na TV N1, „pesnicom u glavu udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević“.

„Napao me je Milan Lađević, udario me pesnicom u glavu, u kafiću blizu njihove redakcije“, rekao je Cvijić za N1.

Kazao je da je samo prolazio ulicom i da je Lađević prvo počeo da ga vređa. „Onda sam krenuo da se udaljavam. On mi se ponovo uneo u lice i onda me udario“, ispričao je Cvijić.

Kazao je da Lađevića poznaje odavno, ali da nisu ni u kakvom kontaktu, niti ličnom sukobu.

„Pisao sam tekstova u kojima sam ga pominjao povodom jednog sudskog postupka. Pretpostavljam da je to, pošto mi ni u kakvom ličnom sukobu nismo“, naglasio je Cvijić.

Rekao je da je policija na licu mesta, i da je već razgovarao sa njima. On je prethodno obavestio Verana Matića, koordinatora grupe za napade na novinare, koji je uz policiju takođe odmah došao na lice mesta.

„Nisam očekivao da će me fizički napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, a čak je i ovo iznenađenje za mene“, kazao je Cvjić.

Dodajući da je navikao na verbalne napade, uvrede i neistine dela medijskog sektora, naglašava da nije očekivao fizički napad. „Ovo je i za mene baš iznenađenje“.

Uviđaj je u toku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.