Baletska predstava „Krcko Oraščić“ večeras u Gračanici

Baletska predstave Škole baleta „Krcko Oraščić“, biće održana večeras od 18.00 časova u Domu kulture „Gračanica“. Cena karte je 200 dinara.

„Radujem se što ćemo posle četiri meseca napornog rada izaći na scenu i pokazati koliko smo napredovali. Nadam se da će publika uživati isto onoliko, koliko smo mi uživali pripremajući predstavu“, rekla je koreograf Una Stepanović.

Krcko Oraščić je balet u dva čina, za koji su koreografiju originalno uradili Marius Petipa i Lev Ivanov, a muziku je napisao Petar Iljič Čajkovski. Libreto baleta bazira se na priči „Krcko Oraščić i Kralj miševa“, koju je napisao E.T.A. Hofman.

„Zima je, vreme oko Božića, a u kući porodice Štalbalum priređuje se Božićna proslava. Scena je prepuna odraslih i dece u prelepim kostimima, koji se vesele uz muziku i ples. Zabavu prekida dolazak gospodina Droselmajera. Droselmajer je kum devojčice Klare Štalbalum, a bavi se pravljenjem igračaka. On nije na zabavu došao praznih ruku – doneo je poklone za sve okupljene. Najveću pažnju svima privlači lutka Krcko, koju Klara dobija i tada kreće zaplet“, navodi se o predstavi.

Pokrovitelji škole baleta su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade republike Srbije i Opština Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.