Balerine iz Gračanice osvojile nekoliko nagrada na takmičenju u Nišu

balerine gračanica škola baleta
FOTO: DKG

Baletska škola „Gračanica“ osvojila je na takmičenju u Nišu (IV International Central Balkan Music & Dance Olympiad Mediana Grand Prix 2022.) pet prvih i dva druga mesta u izuzetno jakoj kategoriji „Repertoar klasičnog baleta“. Na takmičenju juče održanom takmičile su se i druge baletske škole iz Bugarske, Rusije i Srbije.

Devojčice su baletsku školu predstavljale sa 7 solo varijacija. U kategoriji “Balet children” (8-11 godina) Anđelka Prica osvojila je prvo mesto sa 36 bodova, Neda Aritonović (34 boda) i Emilija Mihajlović (32 boda) osvojile su drugo mesto, u starijoj kategoriji Balet juniori (12-15 godina), kao jedni od najmlađih takmičara, naše četiri devojčice osvojile su četiri prva mesta, Nikolina Đorđević (35.33 boda), Helena Dimitrijević (35 bodova), Petra Manitašević (35 bodova) i Кatarina Nedeljković (34 boda).

„Veoma sam zadovoljna našim rezultatom jer je konkurencija bila velika. Trudićemo se i raditi još više, kako bi bile bolje“, kazala je balerina Anđelka Prica.

„Nastavljamo da nižemo pehare i idemo dalje ka novim pobedama. Uskoro ćemo moći da uživamo na koncertu baletske škole koji devojčice već pripremaju“, kazala je nastavnica baleta Una Stepanović.

Podsetimo, balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta krajem 2021. godine na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje je organizovala Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO).

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.