Avgusta i septembra isplata materinske pomoći u srpskim sredinama na KiM

Bebe pasjane kancelarija za kim
FOTO: Kancelarija za KiM

Tokom avgusta meseca biće isplaćena jednokratna materinska pomoć u iznosu od 10.000 dinara koje Kancelarija za KiM daruje za sve bebe rođene u srpskim sredinama u periodu od početka godine do 30. juna.

Kako je potvrđeno iz ove Kancelarije za KoSSev, pomoć, u vidu podrške pronatalitetnoj politici na KiM-u, za tri opštine – Kosovsku Mitrovicu, Štrpce i Novo Brdo, biće isplaćena tokom septembra meseca.

Kancelarija za KiM inače svake godine dva puta isplaćuje ovu vrstu pomoći.

Ujedno se dva puta godišnje radi presek, a isplata predviđena za ovaj mesec i septembar, vrši se na osnovu prijava do juna meseca.

Opština Zubin Potok danas je izvestila o isplati jednokratne materinske pomoći za građane ove opštine, na svojoj Fejsbuk stranici, gde je ujedno objavila spisak dobitnika pomoći, koji se inače prosleđuje Kancelariji za KiM.

Ova opština je ujedno obavestila građane da dodatak mogu da podignu samo lično i uz priloženu ličnu kartu, kod referenta za porodiljska prava Srđana Anđelkovića, u zgradi Opštine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.