Austrian Airlines: Putnici nisu proveli noć u avionu

Avion "Austrian Airlines" koji je leteo na relaciji Beč – Priština sinoć je prinudno sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla, usled kvara na motoru. Prištinski portal Koha javlja da putnicima sa kosovskim pasošima nije dozvoljeno da izađu na aerodrom i da su noć proveli u avionu. Tu informaciju demantuju iz austrijske kompanije.

Portparol Austrian Airlines-a Vilhelm Baldia je za N1 potvrdio da je na letu iz Beča za Prištinu došlo do vibracija na jednom od dva motora aviona i da je iz bezbednosnih razloga avion sleteo na najbliži aerodrom – Nikola Tesla u Beogradu, kako bi se što pre utvrdilo o čemu se radi.

Posle bezbednog sletanja, jedan deo od ukupno 79 putnika je odmah preusmeren na druge letove, a preostali putnici smešteni su u hotele.

Pročitajte još:

Avion na relaciji Beč-Priština prinudno na beogradskom aerodromu: Putnici sa kosovskim pasošima ne mogu iz aviona


Video prilog pogledajte OVDE

Na osnovu imigracionih zakona Srbije, šestoro putnika nije dobilo dozvolu da uđe u Srbiju, oni su noć proveli u tranzitnoj zoni beogradskog aerodroma i o njima se pobrinulo osoblje na aerodromu u Beogradu. Svi preostali putnici su letom iz Beograda juče ujutru u 8 sati vraćeni za Beč, rekao je za N1 Vilhelm Baldia i negirao da su putnici noć proveli u avionu.

Kako prenosi portal Kossev, putnici su bili prestrašeni nakon što su čuli prasak, zbog kvara na motoru, te da su zbog toga bili u panici.

Portal Koha ranije je javio da srpske vlasti nisu dozvolile onim putnicima koji su imali samo kosovski pasoš da napuste avion i tako probaju da iskoriste druge aviolinije. Takođe su dodali da putnici koji se od sinoć još nalaze u avionu, ne znaju kako će da stignu u Prištinu.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.