Atletičar AK „Prilužje“ vicešampion Srbije u trci na 800 metara

Atletski klub „Prilužje“ vratio se sa Prvenstva Srbije u atletici sa titulom vicešampiona i dva nova lična uspeha članova, saopštio je trener i osnivač kluba Dejan Dimitrijevic.

Ovog vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe i starije pionire.

Članovi atletskog kluba iz Prilužja uzeli su učešće sa ukupno pet takmičara – tri u kategoriji starijih pionira i dva u kategoriji mlađih, na 800 metara.

U muškoj konkurenciji starijih pionira trčali su Uroš Mašić i Dušan Mašić. Obojica su postavili nove lične rekorde, a Uroš je takmičenje završio i kao vicešampion sa vremenom 2:09.41.

Dušan je ostvario svoj najbolji plasman na prvenstvu Srbije u dvorani, zauzevši peto mesto. Svoj lični rekord popravio je za 6 sekundi – 2:23.97, sapštio je trener AK „Prilužje“.

U ženskoj kategoriji starijih pionira takmičila se Milena Zdravković.

Ispred AK „Prilužje“, u svojoj prvoj zvaničnoj trci na stazi na 800m, a posle pauze više od godinu dana, ostvarila je odličan rezultat 2:46.20, naveo je Dimitrijević.

„Posle današnjih i jučerašnjih rezultata mladi atletičari iz Prilužje po ko zna koji put pokazuju i dokazuju da mnogo više pažnje zaslužuju i mnogo bolje uslove za trening.
Idemo u nove pobede“, poručio je za kraj ponosni trener.

Prethodno su nastupali i mlađi pioniri – Tijana i Mihajlo. Za njih je ovo bila prva trka u dvorani i na stazi.

„Iako su još u atletskoj školici, Mihajlo i Tijana rođeni 2010. godine zabelžili su odličan rezultat za mlađe pionire“, poručio je Dimitrijević.

Tijana je 800 metara istrčala za 2:50.22, a Mihajlo za 2:45.35.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.