Apelacioni sud potvrdio meru pritvora medicinskim sestrama uhapšenim za zlostavljanje starice

FOTO: Printscreen preuzet sa Kallxo

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je juče odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa merom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama, koje su početkom ovog meseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći.

Time je Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre – A.P, A.R, i R.K.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz ovog suda međutim stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svedok događaja.

Podsetimo, tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom – štićenicom Doma za stare „Orenda“ u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video snimak sa ovom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Opširnije u:

Nakon snimka maltretiranja starice domu za stare „Orenda“ oduzeta licenca za rad

Radio Goraždevac: Tvrdnje da je zlostavljana starica Srpkinja – netačne

Jednomesečni pritvor medicinskim sestrama zbog maltretiranja starije štićenice

Tri medicinske sestre uhapšene zbog maltretiranja žene u staračkom domu u Peći

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.