Apelacioni sud Kosova odbio zahtev za odbacivanje optužbe protiv Darka Tasića

Objekat Apelacionog suda Kosova
Objekat Apelacionog suda Kosova

Apelacioni sud Kosova odbio je žalbu za odbacivanje optužnice protiv Darka Tasića, potvrđeno je iz ovog suda. Odbačena je i žalba Tasićeve odbrane za protivljenje dokazima i za odluku o produženju pritvora za dva meseca koja je, podsećaju iz suda, doneta krajem juna. Optužnica, koja je podignuta krajem aprila, tako ostaje na snazi.

„Apelacioni sud Kosova, smatra da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahtev branioca optuženog za ocenjivanje tužbe kao neosnovane, u skladu sa članom 249, stav 3. Zakona o krivičnom postupku Republike Kosovo, a kako nijedna od okolnosti iz člana 250 stav 1 podstav 1.1, 1.2, 1.3 i 1.4 ovog zakona ne stoji,“ navodi se u saopštenju kosovskog apelacionog suda.

Optužnica je protiv Tasića podignuta nakon što je krajem prošle godine uhapšen na prelazu Brnjak.

Tereti se za dela navodno počinjena u selu Mala Kruša, između 25. i 27. marta 1999., odnosno kao „pripadnik rezervnih snaga policije ili srpskih paravojnih snaga“ za pljačku, namerno uništavanje i zločin protiv ličnog i ljudskog dostojanstva, kako je saopšteno ranije iz kosovskog tužilaštva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.