Apel zaposlenima u institucijama da pomognu lečenje dece sa posebnim potrebama na KiM-u

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Vlade Republike Srpske pozvao je danas sve zaposlene u institucijama, javnim i privatnim preduzećima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, sindikalnim organizacijama na KiM-u da sa 100 dinara mesečno u 2018. pomognu deci sa posebnim potrebama i njihovo lečenje u inostranstvu. Njihov apel usledio je nakon nedavno završene akcije Odbora i Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, a u kojoj je sakupljeno 36 000 evra.

"Dopis smo uputili i Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Marku Đuriću da učestvuju i da animiraju ovu akciju u Srbiji. Na sastanku u Zvečanu, 5. februara, sa velikim brojem direktora osnovnih škola i predsednika srpskih opština na KiM-u pozvali smo da se svi uključe u ovu najhumaniju akciju posvećenu teško bolesnoj deci," navodi se u saopštenju predsednika Odbora Milorada Arlova.

Podseća i da je Odbor prikupljenu pomoć od 36.000 evra predsednici Udruženja "Podrži me" Ivani Rakić, koje broji više od 90 članova – uručio sredinom januara na prvoj humanitarnoj akademiji u Zvečanu.

Arlov je tada uputio i javni poziv svima da pomognu, a prve uplate stigle su od, navodi Arlov, veterana FK Trepče, a najave o prikupljanju sredstava dolaze iz PIO-a Kosovska Mitrovica i Kolašin prevoza.   

"Verujem u humanost srpskog naroda da će pomoći ovoj najugroženijoj kategoriji bolesne dece koji su se sabrali i osnovali udruženje 'Podrži me' u Kosovskoj Mitrovici. Sto dinara mesečne humanosti, jedna kafa manje, a nekom velika pomoć i život. Nije mnogo, a nekome puno znači," zaključuje Arlov.

Svi koji žele da pomognu novac mogu da uplate na dinarski žiro račun 205-0000000245488-48 Komercijalne banke, sa naznakom Udruženje roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.