"Anonimusi Albanije upozoravaju Francusku: Oslobodite Haradinaja, ili ćete platiti!" (VIDEO)

Izvor: Gazeta Express/Zeri (Tekstovi su izvorno prevedeni sa albanskog)

Anonimusi Albanije poslali su snažnu poruku Francuskoj, zahtevajući oslobađanje lidera AAK-a, Ramuša Haradinaja. U videu objavljenom na Youtube-u kažu da su veoma razočarani odlukom francuskih vlasti u vezi sa hapšenjem Haradinaja, a da će, ukoliko ga ne oslobode – platiti.

Anonimusi Albanije su, između ostalog, naveli da ova provokacija Kosova od strane EU promoviše rat na Balkanu.

"Za francusku vladu – mi smo Anonimusi Albanije. Mi smo veoma razočarani vašim stavom u vezi sa hapšenjem gospodina Ramuša Haradinaja, jednog od naših heroja.

On je doprineo oslobađanju Kosova 1998. godine. Kosovo je nezavisno, a ne deo Srbije. Vi podrivate dijalog između Kosova i EU. Vaša provokacija promoviše rat na Balkanu.

Dakle, ne igrajte se sa nama. Ne bi trebalo da izručite Haradinaja Beogradu, posle toga imaćete rat sa nama i Albancima. Ne zaboravite, oslobodite gospodina Haradinaja, ili ćete platiti ovo. Mi smo Anonimusi Albanije. Mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Čekajte nas!" – navodi se u poruci Anonimusa Albanije.

Meta zbog hapšenja Haradinaja piše Maji Gojković i francuskom kolegi

Predsednik Skupštine Albanije, Iljir Meta, poslaće poruku svojoj koleginici iz Srbije, Maji Gojković i francuskom kolegi, Klodu Bartolonu, u vezi sa hapšenjem lidera AAK-a, Ramuša Haradinaja. Ovo je potvrdio i sam Meta tokom jučerašnje posete AAK-u.

On je rekao da Albanija neće sedeti besposleno u vezi sa ovim slučajem. Meta je izrazio optimizam da će se ovo pitanje vrlo brzo završiti, naglasivši da lider AAK-a nije simbol samo Albanaca na Kosovu, već i širom sveta.


Pročitajte još:

Hapšenje Haradinaja: Protest u Londonu (VIDEO); sutra vanredna sednica SO Dečani

Građani Dečana spalili francusku zastavu, Albanci protestovali u Francuskoj (VIDEO)

AAK: Hiljade građana učestvovalo u maršu za Haradinaja

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.