Amerikanci i evropljani ne prihvataju Ljimaja

Izvor: Indeksoline (tekst je preveden sa albanskog, izvinjavamo se za eventualne greške u prevodu)
 
Juče je održan sastanak u američkoj ambasadi, na kojem su, kao i na sastanku sa Viktorijom Nuland, 13. jula, prisustvovali su lideri LDK-a i AAK-a, ali ne i lider Inicijative za Kosovo (NISMA), Fatmir Ljimaj. 
 
Prema informacijama Indeksonline-a, Ljimaj je bio u automobilu sa liderom AAK-a i LDK-a, koji su se vozili do američke ambasade, ali mu nije dozvoljeno da uđe na sastanak. 
 
Američka ambasada je odbila da se izjasni o Ljimaju, ali su iz ambasade Indeksonline-u potvrdili da su na sastanku u sredu bili prisutni – Haradinaj, Mustafa i Jakup Krasnići. Ljimaj se ne pominje u odgovoru elektronskom poštom iz američke ambasade. 
 
Iako je američka ambasada potvrdila da Ljimaj nije bio na sastanku, Endrit Šalja iz Inicijatie za Kosove, tvrdi drugačije. 
 
"Da, Ljimaj je bio na jučerašnjem sastanku u američkoj ambasadi," kratko je odgovorio u telefonskom pozivu Indeksonline-u, savetnik predsednika Inicijative za Kosova, Endrit Šalja. 
 
U međuvremenu, i Kancelarija EU na Kosovu je delovala kao američka ambasada, Samuel Žbogar se sastao samo sa Mustafom i Haradinajem.
 
Kancelarije EU na Kosovu nije demantovala, niti potvrdila ovu vest, kratko odgovorivši da "Kancelarija EU ne komentariše radne sastanke".
 
Tim Indeksonline-a koji je pokrivao ova dva sastanka u četvrtak je video da su u blizini Kancelarije EU u Prištini bili lderi LDK-a i AAK-a, dok je Ljimaj viđen kako ulazi u zgradu Skupštine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.