Američki izaslanik za borbu protiv ISIS-a na Kosovu

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Specijalni izaslanik predsednika SAD u globalnoj koaliciji protiv ISIS-a, General Džon Alen (John Allen) posetio je danas Prištinu gde se sastao sa najvišim kosovskim zvaničnicima.
 
Sastao se sa predsednicom Atifetom Jahjaga, premijerom Mustafom i zamenikom premijera i ministrom inostranih poslova, Tačijem sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u borbi protiv ISIS-a, saopšteno je iz Američke ambasade.
 
General Alen se takođe sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Hisenijem i predstavnicima kosovske policoje da bi razmatrali saradnju protiv terorizma.
 
„Tokom svih sastanaka, General Alen je ocenio učlanjenje Kosova u globalnu koaliciju u borbi protiv ISIS-a, i učešće Kosova u radnoj grupi koalicije za raspodelu suprostavljenih poruka, kao i kosovske napore u suprostavljanju nasilnog ekstremizma i širenja talasa terorističkih boraca“, navodi se u saopštenju.
 
General Alen i kosovski zvaničnici su se saglasili o značaju razmene podataka i informacija koje će doprineti zaustavljanju talasa stranih boraca i razgovarali o nizu načina za poboljšanje dostizanje zajednicama koje mogu biti u opasnosti od radikalizma.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.