Ambasadori odbacili albansku zastavu, slikali se sa Kurtijem ispred kancelarije Pokreta Samoopredeljenje

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim vremenske odrednice danas koja je zamenjena sa „juče“; jučerašnje izdanje)

Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo. Odatle Kurti ugošćuje brojne goste, održava sastanke o kojima informacije kasnije objavljuje na zvaničnoj stranici stranke na društvenim mrežama, ali su američki i nemački ambasadori „odbili“ da se fotografišu sa Kurtijem u kancelariji u kojoj se vidi nacionalna zastava.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, čija je stranka pobedila na vanrednim izborima od pre dva dana, sastao se juče sa američkim ambasadorom na Kosovu, Filipom Kosnetom. Ono što je upadljivo jeste to da je fotografija napravljena izvan kancelarijskih prostorija u kojima se ne vidi nacionalna zastava.

Ista stvar dogodila se i ranije sa nemačkim ambasadorom na Kosovu, Kristijanom Heltom. Za razliku od svih ostalih Kurtijevih sastanaka, gde su se gosti fotografisali u pozadini sa crvenom i crnom zastavom, takođe je najava sastanka sa nemačkim ambasadorom, Kristijanom Heltom, na zvaničnoj veb stranici Samoopredeljenja, propraćena samo fotografijom ispod ulaznih stepenica sedišta Samoopredeljenja. Na fotografiji se Kurti vidi dok ispraća nemačkog ambasadora nakon sastanka.

Izgleda da se dvojica uticajnih ambasadora na Kosovu, Kosnet i Helt, radije ne fotografišu sa Kurtijem  bez zastave Republike Kosovo u pozadini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.