Albancima na Merdaru zaplenjeno skoro 14.000 evra

Zaplenjene devize 10 07 2019 Merdare

Carinski službenici zaplenili su juče neprijavljenih 13.850 evra na ulaznoj strani kontrolnog punkta Merdare, koje su sa sobom nosila dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti putujući iz Nemačke ka Kosovu, saopštila je Uprava carina Srbije.

Prekršaj je otkriven kada je juče u popodnevnim časovima na red za kontrolu stigao „porše kajen“ nemačkih registarskih oznaka, u kojoj vozač ima prebivalište, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa carinskim službenicima, navodi se da su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave i da 37-godišnji vozač sa sobom nosi nešto više od dozvoljenih 10.000 evra, a 38- godišnji suvozač manje od te sume, te da zajedno imaju tačno 20.000 evra.

Carinici su odlučili da ipak pregledaju automobil, putnike i prtljag i tom prilikom pronašli više novca nego što je prijavljeno.

Najpre je u suvozačevom džepu otkriveno gotovo 7.000 evra, a u torbici za servisnu knjižicu još 9.000, za koje je suvozač takođe rekao da pripadaju njemu.

Pored toga, devize su pronađene i u vozačevom džepu, skoro 9.000 evra, a u štitiniku za sunce ispred vozačevog sedišta još 9.500.

S obzirom na to da putnici nisu imali nikakvu potvrdu o unosu stranog novca, svakome od njih vraćen je dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je 13.850 evra zadržano do okončanja prekršajnog postgupka, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.