Albanci u Severnoj Mitrovici će sada živeti bolje

Putovanje Albanaca je trajalo 14 godina, prolazili su kroz veliki nered, ali će sada svaki dan biti bolji za albanske stanovnike Severne Mitrovice. 

Albanci dobili zamenika gradonačelnika, zamenika predsednika skupštine, tri člana Komisije za politiku i finansije, kao i tri položaja u komisiji zajednice i rezervisali kancelariju za rekonstrukciju i povratak sa 31.5% zastupljenosti u parlamentu.

Kandidat PDK-a za gradonačelnika Severne Mitrovice, Fljoran Azemi je na Facebook-u zahvalio svim ljudima koji su glasali za njega. Prema njegovim rečima, putovanje Albanaca je trajalo 14 godina, prolazili su kroz veliki nered, ali će sada svaki dan biti bolji za albanske stanovnike ovog dela grada.

Članovi i pristalice Demokratske partije Kosova na severu Mitrovice, proslavljali su do kasno sinoć uz preliminarne rezultate izbora, koje je objavila CIK.

Kandidat PDK-a za gradonačelnika Severne Mitrovice, Fljorent Azemi je na Facebook-u zahvalio svim građanima koji su podržali nesrpske kandidate na izborima.

"U ovim izborima, uzimajući u obzir okolnosti na severu, Albanci su stekli položaj zamenika gradonačelnika, zamenika predsednika skupštine, tri člana Komisije za politiku i finansije, kao i tri položaja u komisiji zajednice. Takođe smo rezervisali kancelariju za rekonstrukciju i povratak sa 31.5% zastupljenosti u parlamentu, a sada ostaje da se vide i druge pozicije," kaže Fljoran Azemi.

"Sa ovim izborima danas pokazalali smo da PDK ostaje prvi u Mitrovici, pa čestitam, čestitam ….", piše u tekstu na Facebook profilu Azemija.

Centralna izborna komisija je objavila preliminarne rezultate jučerašnjih izbora u severnoj Mitrovici, na kojima je pobedila srpska lista i njen kandidat, Goran Rakić sa 2.700 glasova ili 52,6% glasača. Iza njega su građanska inicijativa SDP – Oliver Ivanović sa 1.420 ili 27,7% glasova, dok je Demokratska partija Kosova dobila 565 ili 11,0% glasova, a Demokratski savez Kosova sa 449 ili 8,7% glasova.

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.