Albanci povezani sa džihadistima iz Italije vraćeni na Kosovo

Trojica od četvorice kosovskih Albanaca, koji su prošle nedelje uhapšeni u Italiji zbog sumnje da su pripadnici terorističke ćelije džihadista – vraćeni su na Kosovo.

Nakon što im je ukinuta boravišna dozvola, oni su, prenosi Gazeta Express, poslati u Centar za repatrijaciju, a potom i deportovani. 

Trojica muškaraca uhapšeni su nakon što je jedan od njih tokom prisluškivanog telefonskog razgovora predložio da postave bombu na most Rijalto u Veneciji.

Kod njih su, kako prenosi Express, tokom istrage pronađeni video snimci koji sadrže džihadističku propagandu i prikazuju tehnike izvršavanja samoubilačkih napada.

Kosovski Albanci uhapšeni su u široj akciji italijanske policije, kada je i pretreseno 12 lokacija – 10 u venecijanskom istorijskom centru, jedna u predgrađu Venecije – Mestreu, kao i jedna u Trevesu. 

Četvorica privedenih legalno su živela u Italiji, a dvojica od njih su radili kao konobari u Veneciji.

O ostalim slučajevima privođenja građana Kosova u inostranstvu zbog terorizma i učestvovanja u terorističkim grupama čitajte na našoj tematskoj stranici "ISIS i Kosovo".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.