"Akvarijus": Likovni okršaj i izložba fotografija Milana Kabašića

Likovni okršaj predstavnika Beograda i Kosovske Mitrovice i izložba fotografija Mitrovčanina Milana Kabašića – događaji su koji večeras i sutra očekuju Mitrovčane u galeriji "Akvarijus".

Student Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Petar Aleksić, i njegove kolege sa Fakulteta umetnosti u Zvečanu, Anđela Jordanović i Aleksandar Zdravković, odmeriće večeras, od 20 časova, snage u drugom kolu kvalifikacija, u okviru treće sezone Likovnih okršaja.

Detaljnije o događajima čitajte OVDE i OVDE

Pobednik ovog okršaja pridružiće se u polufinalu Milici Miletić koja je u prošlom kolu bila najbolja, a drugoplasirani stiče pravo da se u baražu domogne naredne faze takmičenja. 

Kvalifikacioni okršaji u okviru trećeg ciklusa biće održani do februara 2018. godine. Polufinala su zakazana za mart i april, a finale za maj 2018. 

Glavna nagrada i ove sezone biće organizacija samostalne izložbe u Akvarijusu, o trošku Galerije.

Grad u dominantno ironičnom, sarkastičnom i ciničnom tonu

Naredne večeri, u 21 čas, biće otvorena izložba fotografija "Četiri grada i jedna ljubav", autora Milana Kabašića.

Izložbu čini serija politički nekorektnih crno-belih dokumentarnih fotografija o Kosovskoj Mitrovici, o gradu prikazanom u dominantno ironičnom, sarkastičnom i ciničnom tonu, u svoj svojoj surovosti i lepoti. 

U muzičkom delu programa, kao gost večeri, nastupiće Dejan Popović. 

Kabašićeve fotografije biće izložene do 31. decembra. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.