Aktiviran humanitarni SMS broj 3030 za akciju "Pomozimo Pavlu"

Za pomoć troipogodišnjem Pavlu Anđelkoviću, iz sela Sendol kod Zvečana, koji boluje od cerebralne paralize, aktiviran i humantirani SMS broj; slanjem poruke teksta 43 na broj 3030, na Pavlov račun se uplaćuje 100 dinara; na Pavlov račun do sada uplaćeno 801.319 dinara. 
 
Otac malog Pavla, Marinko Anđelković, u izjavi za KoSSev je objasnio da je humanitarni SMS broj aktiviran kako bi svi koji žele da pomognu što lakše to mogli i da učine, kao i da svaka poruka mnogo znači u sakupljanju novca za Pavlovo lečenje. 
 
"Slanjem poruke teksta 43 na broj 3030, donira se 100 dinara na Pavlov račun. Ja verujem da to nije mnogo, a nama svaka poruka znači, jer smo tako bliži sumi od 10.000 evra," objasnio je Marinko. 
 
Pavlov otac se takođe zahvalio svim ljudima, kako je rekao, dobre volje, koji su uplatili novac i pomogli, dodavši da očekuje da će celokupna suma, koja je potrebna za lečenje njegovog sina, biti sigurno sakupljena na vreme. 

Povezan članak:

Troipogodišnji Pavle, oboleo od cerebralne paralize, naše je dete!

 
"Hvala svima, samo to mogu da kažem. Hvala svim ljudima dobre volje i sa Kosova i Metohije, i iz Srbije, i iz inostranstva na podršci. Svi su oni uplatili novac i ulili nadu našoj porodici da će naš Pavle otići na lečenje. Ja sam siguran da ćemo svi zajedno sakupiti novac na vreme," rekao je Marinko, podsetivši da je planirano da Pavle odputuje u Kijev 1. septembra. 
 
On je dodao da je aktivirana Internet stranica za pomoć Pavlu na kojoj se nalaze detaljne informacije o Pavlovom zdravstvenom stanju, kao i o Pavlovom lečenju, ali i spisak svih donatora sa iznosima novca koje su uplatili. 
 
Troipogodišnji Pavle, boluje od cerebralne paralize. Za četvorodnevno lečenje implantacijom matičnih ćelija, u klinici "EmCell" u Kijevu, Pavlu je potrebno 10.000. evra. Iznos od 10.00 evra pokriva troškove avionskih karata za odlazak u Kijev, hotela, pregleda, transplantacije matičnih ćelija, dijagnostike, praćenja, troškove prevodioca i povratka. 
 
Ako Pavlov organizam prihvati svih 60 miliona ćelija koje će dobiti implantacijom, to mu može doneti normalan život, jer su mu zbog bolesti oštećeni govor i motorne sposobnosti, ali ne i inteligencija. Ukoliko lečenje u potpunosti uspe, Pavle će početi da govori, samostalno sedi i hoda. U slučaju da Pavlov organizam ne prihvati sve ćelije, njegov minimalan napredak, zahvaljujući implantiranim ćelijama, biće 30% bolji od stanja u kojem se sada nalazi. To znači da će rezultat lečenja biti takav da će Pavle jednu od tri osnovnih radnji, koje još uvek ne može samostalno da radi, to ipak sigurno moći – ili će početi da govori, ili da hoda, ili da samostalno sedi. 


Pavlu novac možete uplatiti na žiro račun u Komercijalnoj banci, na ime – Pavle Anđelković. Dinarski račun: 205-9001019317608-14; devizni račun: 9031020855075RS35205903102085507507

Facebook stranicu „Pomozimo Pavlu“ možete posetiti OVDE, a Internet stranicu, koja je aktivirana za pomoć Pavlu, možete posetiti OVDE. 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.