AGK osuđuje napad koji im je prijavila TV T7: U Leposaviću ih automobilom jurili naoružani muškarci

Foto: Fejsbuk/AGK

Vest je ažurirana

Udruženje novinara Kosova danas je, kako je saopštilo, primilo izveštaj o ozbiljnom incidentu na Severu Kosova koji je bio usmeren protiv ekipe televizije T7.

Naime, kako prenosi AGK pozivajući se na navode same televizije T7, novinar Unite Beriša (Unitet Berisha) i snimatelj Perparim Gaši (Gashi) uputili su se danas u Leposavić, kako bi izveštavali o, prema izveštaju, krijumčarenoj robi koju je danas u selu Jošanica pronašla Kosovska policija.

Međutim, prema navodima T7, na putu do ovog sela automobil u kome su se nalazila tri naoružana muškarca „jurio“ je televizijsku ekipu.

„Sve vreme, ljudi iz automobila držali su uperen pištolj u ekipu T7, tražeći od njih da zaustave auto“, saopštio je T7, a preneo AGK.

U saopštenju T7 na koji se poziva AGK, navedena je i puna registarska oznaka koja se na automobilu nalazila. U pitanju je oznaka iz jednog grada u Srbiji.

Potera je, prema navodima T7, okončana tek kada su se približili mestu na kom se nalazi punkt specijalnih jedinica Kosovske policije. Ujedno su saopštili i da je ekipa T7 svedočila u policijskoj stanici u Zvečanu.

Kosovska policija Regiona Sever potvrdila je za KoSSev portal da su novinari T7 prijavili incident. Otvoren je slučaj okarakterisan kao pretnja.

„AGK najoštrije osuđuje napad i upozorava na neizvesnost sa kojom se suočavaju timovi novinara koji odlaze iz Prištine da izveštavaju na Severu“, poručuje Udruženje novinara Kosova, te još jednom pozivaju lokalna i međunarodna bezbednosna tela da novinarima osiguraju bezbednost tokom obavljanja posla.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.