Agim Veljiu: Dozvoljeno kretanje za birače do 22:00 na dan izbora u S. Mitrovici i Podujevu

izbori 2019
FOTO: Gazeta Express

Građani opština Severna Mitrovica i Podujevo u kojima je na snazi policijski čas od 19:00 sutra će, na dan izbora za gradonačelnika, moći da se kreću do 22:00, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Agim Veljiu, prenosi Gazeta Express.

U odluci se precizira da sloboda kretanja važi samo za one glasače koji su ostvarili pravo glasa u skladu sa važećim pravilima i zakonodavstvom.

„Kretanje (ulazak-izlazak) je dozvoljeno u svim oblastima zabranjenim za saobraćaj usled pandemije koronavirusa od 19:00 do 22:00 za birače na vanrednim izborima za gradonačelnika u Podujevu i Severnoj Mitrovici kako bi ostvarili svoje biračko pravo“, navodi se.

Ova odluka se ujedno odnosi i na osoblje CIK-a, izborno osoblje i posmatrače.

Za ovu grupu, međutim, kretanje će biti dozvoljeno i danas nakon stupanja na snagu policijskog časa, s ciljem obavljanja svih neophodnih priprema za vanredne izbore u dve opštine.

Sevena Mitrovica i Podujevo, se nalaze u crvenoj zoni – zoni koja se definiše kao rizična za prenos infekcije koronavirusa.

U ovim opštinama je na snazi mera zatvaranja uslužnih i drugih objekata, kao i policijski čas od 19:00.

Da će na dan izbora biti omogućeno građanima da se kreću duže a kako bi ostvarili svoje glasačko pravo, potvrdio je juče portparol Centralne izborne komisje (CIK), Valjmir Eljezi.

Međutim, Eljezi je tada saopštio da će u ovim opštinama biti dozvoljeno kretanje do 21:00.

Više o ovonedeljnim izborima čitajte na našoj tematskoj stranici: Gradonačelnik 2020.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.