Agim Bahtiri pozvao najviše kosovske zvaničnike da zaustave ilegalnu gradnju na Severu

Agim-Bahtiri
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran, jučerašnje izdanje)

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri pozvao je predsednika, Vladu i Skupštinu Republike Kosovo da preduzmu neophodne mere kako bi se zaustavila ilegalna gradnja na severu.

Gradonačelniku Mitrovice, Agimu Bahtiru, juče je dostavljena peticija sa oko 115 potpisa građana iz naselja „Brđani“ iz Mitrovice, koji su zabrinuti i nezadovoljni zbog izgradnje kolektivnih stanova namenjenih pripadnicima srpske zajednice.

Ovom prilikom, Bahtiri, u znak solidarnosti sa građanima ovog naselja, traži od predsednika, Vlade i Skupštine Republike Kosovo da preduzmu neophodne akcije na osnovu svojih nadležnosti kojim bi se okončala izgradnja ovih ilegalnih objekata.

„Takve inicijative su diskriminatorne prema albanskom stanovništvu u tom delu grada, s obzirom na činjenicu da je preko 15.000 Albanaca raseljeno iz severnog dela Mitrovice, dok većina njih još uvek nije uspelo da se vrate na svoja imanja“.

S obzirom na zabrinutost građana „Brđana“, mi kao lokalna samouprava podržavamo zabrinutost ovih stanovnika, obratićemo se nadležnim organima na centralnom nivou kako bi se prestalo sa gradnjom ovih objekata.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.