Advokati optuženih: Milena Popović nije rekla ništa, niti pomogla u slučaju

FOTO: N1

„Možda je bio stav Tužilaštva da je Milena Popović ključni svedok, ali za nas, odbranu, ona je bila jedan nebitan svedok koji uopšte nije doprineo stanju ove stvari“, rekao je nakon jučerašnjeg svedočenja nevenčane supruge ubijenog Olivera Ivanovića, advokat odbrane optuženog Marka Rošića, Mahmut Haljimi. Slično je kazao i advokat optuženog Dragiše Markovića, Dejan A. Vasić. Advokatica Jovana Filipović ističe da je Popović potvrdila ranije iskaze svedoka po pitanju njene klijentkinje Silvane Arsović.

Milena Popović je, kako navodi RTV Kim, na ovom ročištu na kojem je učestvovala putem video veze rekla da ne poznaje optužene u ovom slučaju izuzev Silvane Arsović koja je pokojnom Oliveru bila kao sestra, te da je to što se njoj trenutno dešava vezano za optužnicu jedna velika nepravda.

Druge osumnjičene u ovom slučaju – Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basaru, Žarka Jovanovića i Dragišu Markovića kaže da ne poznaje niti ih je ikako dovela u vezu sa ubistvom.

„Ona ništa nije rekla ni tada (tokom različitih intervjua za medije) a ni u svojoj izjavi koju je dala pred organima Republike Srbije, preko međunarodne pravne pomoći kojom je posredovao EULEX. Ni ta, a ni današnja izjava nama ne pruža nikakav dokaza u pravcu toga da može da se potvrdi neka vrsta učešća bilo kojeg od ovih okrivljenih“.

Na pitanje da li ono što je rekla ide u korist njegovog klijenta Marka Rošića, Haljimi je rekao da niti ide na korist, niti na štetu.

Advokat Dragiše Markovića, Dejan A. Vasić, kaže da iako je izjava Milene Popović pred sudom dugo odugovlačena, ona je danas samo potvrdila da gotovo nikoga od okrivljenih i ne poznaje.

„Zanemarljiva je vrednost ovog svedočenja svedokinje danas i mi smo svi nekako srećni što se to završilo, što smo tu prepreku prešli. Tužilac je insistirao da se ona sasluša a mislim da nije baš bilo potrebe“, kaže Vasić.

Dodaje da Popović nije nikakav ključni svedok u ovom slučaju i da je sve bilo samo senzacija u medijima oko njenih nastupa.

„To je zbog preterane eksponiranosti vezane za ovo ubistvo i nje. Ona je bila supruga Olivera Ivanovića u tom periodu kada je on ubijen i verovatno da je to više bilo senzacionalistički nego što je bilo realno da ima neku težinu u predmetu“, kaže Vasić.

Milena Popović je na ovom svedočenju, kao i prethodni svedoci, istakla dobre odnose između Silvane Arsović i njenog pokojnog supruga, te je navela da je ona nepravedno optužena. Advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović kaže da je izjava današnje svedokinje bila očekivana.

„Izjava se ne razlikuje od izjava ostalih svedoka i onoga što smo do sada imali priliku da čujemo a to je da Silvana nema nikakve veze sa krivičnim delom koje joj se stavlja na teret, naročito ne sa organizovanom kriminalnom grupom, da je Silvana Arsović bila sekretarica i lojalna Oliveru isto kao i on njoj i da su ti odnosi između njih dvoje bili bratsko-sestrinski. Tako da to je samo još jedna priča koju smo mi imali prilike da čujemo koja je potvrđena današnjim saslušanjem ali što se tiče pomaka u tome da se dođe do rešavanja ove pravne stvari, nije bilo definitivno. Ništa novo nismo čuli i sve ono što je svedok danas izjavila dala je i u svojim prethodnim izjavama, tako da nismo imali bilo kakvih novosti“, kaže Filpović.

Ona očekuje da će proces suđenja optuženima u ovom slučaju uskoro biti završen.

„Mislim da smo na samom kraju. Svedoke smo saslušali, ostalo je izvođenje dokaza i davanje završnih reči, tako da očekujemo da će uskoro doći kraj ovom postupku“.

Sledeće ročište zakazano je za 31. jul, 1 i 2. avgust.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.