Advokat Ivanovićeve sekretarice za Insajder: Sumnjiče je da je uključila kamere tek posle ubistva

FB profil Ksenija Božović
Foto: FB profil Ksenija Božović

Silvana Arsović, sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića, danas je kao osumnjičena saslušana pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini. Kako za Insajder navodi njen advokat Dobrica Lazić, tužilac im je preneo da je ekspertiza pokazala da je Arsović uključila kamere na prostorijama stranke nakon ubistva Ivanovića.

Ovo je inače bilo treće saslušanje sekretarice Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Građanske inicijative SDP, i trajalo je gotovo tri sata.

Kako navodi njen advokat Dobrica Lazić, Arsović je saslušavana istim povodom kao i u novembru prošle godine, kada je privedena.

„Predočili su nam da imaju dokaze protiv nje za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića. Rečeno nam je da je ekspertiza pokazala da je uključila kamere posle ubistva. Ti dokazi nisu međutim dovoljni da bi se neko optužio za tako ozbiljno krivično delo. Potrebni su materijalni dokazi“, kaže Lazić za Insajder.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta stranke. Do danas je ostalo nepoznato da li mu je ubica prišao sa leđa ili je bio u automobilu u pokretu. Očekivalo se da snimci kamera za video nadzor otkriju ako ne ubicu, onda bar način na koji je Ivanović ubijen. Kamere na prostorijama stranke, međutim, navodno, nisu radile.

Kako je ranije izjavila Ksenija Božović, saradnica Ivanovića, u tužilaštvu su joj rekli da kamere za nadzor u sedištu stranke nisu snimale od 4. januara do nekoliko minuta nakon ubistva kada su proradile.

Božović je navela da su Silvanu Arsović policajci ispitivali u vezi sa kamerama i rekla da postoje brojne sumnje da u njihove tvrdnje, koje su kontradiktorne.

„Na primer, tvrdnja da je Arsović snimljena kako silazi niz stepenice iako kamere navodno nisu radile od 4. do 16. januara do pet minuta posle ubistva. U momentu ubistva ona je jedina bila u kancelariji. Ona je rekla da je tri puta išla niz stepenice, a kamere su pokazale jedanput. Kako su kamere pokazale, a kamere nisu radile? Veze s vezom nema“, ispričala je Božović u novembru.

Zbog sumnje da je pomagao i organizovao grupu za ubistvo Ivanovića Priština je izdala međunarodnu poternicu za Milanom Radoičićem, potpredsednikom Srpske liste, potvrdio je ranije za Insajder Sulj Hodža, specijalni kosovski tužilac.

Za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića sumnjiče se još policajci Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić čiji je broj registarskih tablica pronađen na cedulji u džepu ubijenog Ivanovića.

InsajderPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.