Advokat: Bivši gradonačelnik Štrpca platio kauciju od 50.000 evra za puštanje iz pritvora

Brezovica akcija policije
FOTO: Ilustracija/Kallxo

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši gradonačelnik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić, uplatio je Osnovnom sudu u Peći kauciju od 50.000 evra za puštanje iz pritvora.

Isti je pod merom pritvora od 21. decembra 2021. godine, kada je uhapšen kao osumnjičeni u poznatom slučaju „Brezovica“.

Njegov advokat, Artan Ćerkini (Qerkini), potvrdio je za Telegrafi da je njegov klijent uplatio iznos od 50.000 evra u vidu jemstva u zakonskom roku koji mu je odredio sud, 31. avgusta 2023. godine.

„Moj klijent je ispunio obavezu plaćanja jemstva u zakonskim rokovima. Dakle, jemstvo je uplaćeno juče i danas čekamo odluku Suda da se mera pritvora zameni merom jemstva”, rekao je Ćerkini.

Tužilaštvo sumnja da je bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić, dobio milion evra usled izdavanja dozvola za izgradnju vila na području Brezovice.

Tada je izvršen pretres na 10 lokacija u regionu Uroševca, Prištine i Štrpca, gde je zaplenjen novac, oružje, automobili i neka dokumenta.

KoSSev: Advokat jednog od uhapšenih u slučaju „Brezovica“, Ljubomir Pantović, potvrdio je ovog popodneva za KoSSev da su članovi porodica ukupno sedam osoba koje su u pritvoru uplatili kauciju, te da će oni uskoro biti pušteni na slobodu.

Više o ovom slučaju u posebnim vestima:

Pantović: Plaćena kaucija za uhapšene u slučaju „Brezovica“, tokom dana će biti na slobodi

Pantović: Članovi porodica uhapšenih u slučaju „Brezovica“ došli da plate kauciju, pa zadržani zbog porekla novca

Kosovski Ustavni sud usvojio žalbu još jednog Srbina – Utvrdio povredu prava oko pritvora

Kosovski Ustavni sud usvojio žalbu Srbina iz Štrpca – Utvrdio povredu prava prilikom određivanja pritvoraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.