Abdidžiku za 100. dana vlade: Pronto 2 u reprizi

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ljumir Abdidžiku (Lumir Abdixhiku) kritikovao je 100 dana Vlade Kosova, nazivajući je „Pronto 2 u ponavljanju“.

„Rođaci za svadbe, dok nisu postali profesionalci među najsposobnijima. Odbori Pošte, Telekoma i Vodovoda pune novcem svojih najbližih. Ostala preduzeća čeka ista sudbina. Glasovi građana, rodbinski odbori – to je nova parola. Pronto 2 u reprizi. Grabljenje se nastavlja samo se grabljivci menjaju, napisao je na Fejsbuku.

Takođe je spomenuo i druge teme poput Asocijacije opština sa srpskom većinom i nacionalne asocijacije. Dijalog, izvinjenje, pregovaranje, samoopredeljenje, reciprocitet, univerzalno pravo – reciprocitet sada više nije najbolje rešenje.

„Nema više električne energije za sever“ postalo je novih 11 miliona; Dijalogu su uklonili izvinjenje, pregovorima samoopredeljenje, reciprocitetu univerzalno pravo – reciprocitetu sada kažu da više nije najbolje rešenje. Nema više struje za severnjake, postalo je još 11 miliona; granična polisa promenila platioca ali plaćanje ne; socijalna ravnopravnost postalo je ponovno vraćanje penzija u prosjačenje; a minimalna plata je u potpunosti minimilizovana. Oporavak je postao zatvaranje; zatvaranje izbori u Lježu; haos se očekuje ovde, ambijentalni protesti tamo“, kaže se u njegovoj objavi.

Lider LDK-a dodao je da će na lokalnim izborima u oktobru „dati prvi odgovor ovoj duploj nesposobnosti“.

U Vladi Kurti 1, (LVV-LDK), Ljumir Abdidžiku je bio ministar za infrastrukturu. U međuvremenu, LDK je u utorak uveče najavio da će u sredu, u 11:00, održati konferenciju za štampu povodom 100. dana vlade.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.