Abazović o Otvorenom Balkanu: Osmišljen je za 6 zemalja – Kosovo bi imalo najveću korist

Foto: Avaz.ba

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Prvi albanski premijer Crne Gore, Dritan Abazović, saopštio je da se zalaže za regionalnu inicijativu „Otvoreni Balkan“, u kojoj su Kosovo i država koju sada vodi odbili da učestvuju.

Čak kaže da je ova inicijativa stvorena da uključi šest zemalja Zapadnog Balkana.

On je u ekskluzivnom intervjuu za „Rubikon“ na Klan Kosova rekao da je Kosovo ono koje bi imalo najveću korist od učešća u ovoj inicijativi.

„‘Otvoreni Balkan’ je pravljen za šest država, nije napravljen za pet i po država ili tri i po države, ili za 4,7 država, već za šest država. Svako ko učestvuje predstavlja sebe i svoju državu. Moje mišljenje je, možda grešim, da najveći interes u regionu ima Kosovo da bude u bilo kojoj regionalnoj inicijativi“.

Abazović o demarkaciji: Ta tema je zatvorena u trenutku kada je stavljen potpis

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Crne Gore, Dritan Abazović, rekao je da je pitanje demarkacije granice sa Kosovom završeno.

Abazović je pre dve nedelje izabran za predsednika Vlade, Crne Gore. On je pre nego što je izabran rekao da je svako pitanje otvoreno u razgovorima sa Kosovom, ali je sada rekao da je ta tema zatvorena onog trenutka kada su stavljeni potpisi.

„U ovom trenutku ne vidim tu mogućnost, niti to bilo ko u Crnoj Gori tretira kao problem. Za Crnu Goru je to zatvoreno pitanje u momentu potpisivanja“, rekao je on za Klan Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.