Abazović: Napustiću vladu ukoliko se pokrene pitanje povlačenja priznanja Kosova

Foto: Avaz.ba

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider pokreta URA u Crnoj Gori, Dritan Abazović, rekao je da neće biti deo vlade u kojoj se traži povlačenje priznanja državnosti Kosova.

Prema njegovim rečima, ukoliko se pokrene pitanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, on će napustiti Vladu, jer, tvrdi, svi moraju da poštuju principe da bi bili upravljački partneri.

„Apsolutno ćemo napustiti Vladu. Apsolutno napuštam takvu vladu koja pokreće ovako nešto“, rekao je Abazović za Kljan Kosova.

„Ako se izađe izvan ovog sporazuma, ako bude pokrenuto (prim. red. pitanje povlačenja priznanja), više nismo deo Vlade Crne Gore“.

„Isto je i sa drugim tačkama, ovde postoje i drugi interesi crnogorskog naroda, postoje i drugi simboli identiteta, saradnja sa NATO-om, svaka tačka od tih sedam ukoliko se dodirne, nismo više partneri“.

„Moramo da sarađujemo – moramo da se krećemo ka Evropskoj uniji, treba nam NATO, jer smo mala zemlja, potrebna nam je saradnja sa zemljama u regionu, manjinskim strankama“.

Podsetimo, nosioci tri liste koje su na izborima u Crnoj Gori osvojile većinu – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su juče preambulu koalicionog sporazuma. Na jednom papiru, sa tri potpisa, pred kamerama brojnih medija, sadržani su osnovni principi. Neće se menjati grb, zastava niti himna Crne Gore, a nova Vlada Crne Gore neće razmatrati povlačenje priznanja Kosova.

Pročitajte još:

Crnogorska koalicija potpisala principe nove vlade: Nema razmatranja povlačenja priznanja Kosova

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.