Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U intervjuu za najčitaniji švajcarski list Blik, predsednik Kosova Hašim Tači govorio je, pored ostalog o finalnoj fazi dijaloga Kosovo-Srbija. On je naglasio da „nikad više neće biti rata između Albanaca i Srba, ako se postigne mirovni sporazum koji je moguć u narednim mesecima“.

A ja se nešto pitam a zašto ga je i bilo. Kome je to trebalo? Nešto mi se čini, onima kojima sada treba samo još mirovni sporazum i onda večiti mir. I blagostanje… Njihovo.

Marko Đurić je poručio Srbima na Kosovu da treba da znaju da je cela Srbija uz njih, ne jedan političar, zvaničnik ili činovnik… Naš narod na Kosovu i Metohiji je borbeniji nego što mnogi misle, tako da niko ne treba da potceni Srbe, istakao je Đurić. „Ne samo jedan čovek, već cela Srbija je uz njih i nastaviće da ih pomaže i bude uz njih, nema nazad,“ rekao je Đurić.

I otrčao u maglovito i snežno jutro možda i čitavih 20 metara. Trči, kaže, već dugo, a sada ide i u teretanu. E pa neće više tamo neki specijalci ROSU da se prema njemu ponašaju kao prema trapavku i debilu.

Bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti izjavio je da kada je svojevremeno od Haškog tribunala tražio informacije o dokazima koji su sakupljeni na terenu u vezi sa „žutom kućom“, odnosno trgovinom ljudskim organima, rečeno je da ih nemaju, jer su ih uklonili da bi očistili prostor, pošto, kako su rekli, „ionako nisu ničemu služili“.“Bio sam zaprepašćen. To je, zaista, zabrinjavajuće,“ rekao je za današnje „Novosti“ švajcarski parlamentarac, čiji je izveštaj ukazao na mogućnost monstrouznih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji i severu Albanije, u koje su uključeni najviši predstavnici vlasti u Prištini.

Kai Eide, Dik Marti. Tačka.

Zaposleni u RTK protestovaće u ponedeljak 28. januara 2019. ispred Skupštine Kosova, zahtevajući da RTK ne bude obuhvaćena zakonom o platama državnih službenika, kako je to predložila Komisija za lokalnu i javnu upravu. Sindikat radnika RTK (SPERTK) smatra da je taj predlog nezakonit jer je zakonom definisano da je RTK nezavisno preduzeće sa posebnim statusom. Iz Sindikata poručuju da neće dozvoliti ni najavljeno smanjenje koeficijenata, te da će biti istrajni u svojim zahtevima.

E pa da Samostalna Liberalna Stranka nije postigla dil sa albanskim vlastima u Prištini, sada bi RTK2 bila nezavisni TV kanal na srpskom jeziku kao što je Ahtisarijevim planom bilo predviđeno pa ne bi morali zajedno sa RTK da protestuju već bi bili izuzeti iz problematičnog zakona a zadržali odlične plate.

Predsednik opštine Grocka i visoki fuinkcioner SNS Dragoljub Simonović sutra će biti saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je nalogodavac podmetanja požara u kući Milana Jovanovića 12. decembra, novinara portala „Žig Info“.

Ne kažem da to nije dobro, nego kažem da je malo za ovoliki mrak u Srbiji.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.