20. protest u Beogradu: Šetnja do RTS – ispred javnog servisa u vreme Dnevnika

Protest Srbija protiv nasilja
FOTO: Amir Hamzagić/Nova.rs

U toku je 20. protest „Srbija protiv nasilja“. Građani su se okupili ispred Skupštine Srbije, a potom se uputili ka Radio televiziji Srbije.

Okupljanje ispred zgrade srpskog parlamenta počelo je oko 18.00 časova, kada je i policija zaustavila saobraćaj.

Građani nose transparente kojima se traži objektivno izveštavanje RTS-a, kao i ispunjenje zahteva protesta.

Među transparentima su i „Ustala je Srbija“ i „Dolazim do pobede, proći će i vaše“.

Na protestu su takođe vidljive kartonske lutke Dragana Markovića Palme, Aleksandra Vučića, Nebojše Bakareca i Vladimira Đukanovića u zatvorskim odelima.

U međuvremenu je krenula protresna šetnja Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske ulice, gde je sedište RTS.

Plan je da se do sedišta javnog servisa stigne u 19.30, u vreme centralnog dnevnika koji je, po navodima tehničkih organizatora protesta proevropske opozicije, i dalje „zabranjena zona“ za svakog ko kritički razmišlja, prenosi N1.

Organizatori traže da Javni medijski servis Srbije „bude ono što njegovo ime i govori“, te da bude otvoren i za opoziciju a ne da funkcioniše, kako su ukazali, „kao uslužni servis vladajućih stranaka“.

Protest uživo pratite ovde

Protest protiv nasilja održan je večeras i u Kraljevu.

Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.