17. dan potrage za Aljušijem: nema rezultata

Danas je 17. dan potrage za nestalim 17-godišnjim albanskim mladićem Seadom Aljušijem, ali još uvek nema rezultata, potvrdio je za KoSSev šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić. Na terenu su svakodnevno ekipe Kosovske policije i vatrogasne službe sa Severa, jedinice Kosovskih bezbednosnih snaga i KFOR-a. Pretražuje se i dalje priobalje i tok reke Ibar, jer se sumnja na utapanje mladića. 

Na jugu je i dalje otvoren privremen ronilački centar KBS, a između 17 i 25 pripadnika jedinica KBS za pretraživanje i spasavanje u vodi angažovano je u potrazi, zajedno sa policajcima i KFOR-om, saopšteno je ranije iz KBS. 

Sead Aljuši nestao je 10 aprila nakon što je sa još nekoliko mladića otkriven u pokušaju krađe na odgajivačnici rasnih štenadi u blizini Vojnog remonta i reke Ibar. Mladići su pokušali da ukradu štene, ali su se dali u beg kada ih je otkrio vlasnik poseda i pokušao da spreči, te da su počeli da beže u pravcu reke, ušli u nju, a onda, po izjavama ostalih mladića iz ove grupe, postoji verovatnoća da mladić za kojim se vrši potraga nije uspeo da ispliva iz reke, potvrdio je ranije za KoSSev zamenik komandira KP za Sever, Besim Hoti. 

Na teritoriji Severnog Kosova za poslednjih nekoliko meseci, uz Aljušija, nestala su još dva starija lica, a 17. aprila, izvučeno je telo 63-godišnjeg D.D. iz sela Gojbulja, kod Vučitrna, koji je prethodno nestao početkom aprila iz Zvečana gde je živeo kod rođaka, dok su 14. aprila, pripadnici Civilne zaštite kod Banjske, bezuspešno pokušali da izvuku drugo telo koje se nalazilo u fazi raspadanja, takođe iz Ibra, a koje je struja odnela dalje nizvodno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.