150.000 neprijavljenih evra otkriveno na Preševu

Srpski carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, danas sprečili pokušaj krijumčarenja 134.000 evra.

Kako je saopštila  Uprava srpske carine, devize su otkrivene kod dvojice turskih državljana, koji su se na putu iz Nemačke ka Turskoj, na izlazu iz Srbije, pojavili oko tri časa po ponoći. Prilikom susreta sa carinicima rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu.

Bez obzira na to njihov automobil je detaljno pregledan i tom prilikom je ispod suvozačkog sedišta pronađeno 20.000 evra. Ličnim pretresom putnika je po džepovima i u donjem vešu jednog od njih pronađeno još 134.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra.

Kako putnici novac nisu prijavili, a za isti nisu imali nikakve potvrde o poreklu, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak od 134.000 evra je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Iz srpske carine su podsetili da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima, ili u stranoj valuti).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.