1.500 paklica krijumčarenih cigareta u autobusu iz Kos. Mitrovice

Foto: Uprava Carina

Srpski carinici su u saradnji sa policijom prilikom dubinske kontrole na putu Raška-Kraljevo sprečili pokušaj krijumčarenja 30.000 komada cigareta, saopštili su iz Uprava Carina.

Prekršaj je otkriven u petak dva sata nakon ponoći, kada je zbog vanredne kontrole kod mesta Varevo, zaustavljen autobus koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd.

Vozač autobusa, 30-godišnji državljanin Srbije, kazao je u svoje i u ime dvadesetak prisutnih putnika da nemaju ništa što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli, ističu.

Međutim, nakon detaljnog pregleda autobusa, utvrđeno je da je fabrička šupljina iznad prednjeg levog točka ispunjena boksovima cigareta.

„Da bi se doprlo do vrlo nepristupačnog skrivenog sadržaja, bilo je neophodno da se najpre skine poklopac na fabričkoj šupljini, koji se nalazi ispod prednjih sedišta u unutrašnjosti autobusa“, navodi se u saopštenju.

Iz tajnog bunkera, kako navode iz carine, izvađeno je 150 boksva cigareta marki „marlboro“, „king“ i „donatela“, delom bez akciznih markica, a delom sa kosovskim akciznim markicama

Iz Uprava Carina ističu da će cigarete biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv vozača pred nadležnim sudom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.