Zubin Potok: Zapaljen automobil suspendovanom policajcu

Vozilo marke BMW, u privatnom vlasništvu suspendovanog pripadnika Kosovske policije M.V. iz Zubinog Potoka, zapaljeno je oko 1.30 ispred njegove porodične kuće u ovom mestu.

Istraga je u toku – utvrđuju se okolnosti i motiv ovog krivičnog dela. Obavešten je i tužilac, potvrđeno je za KoSSev u regionu Severa Kosovske policije.

M.V. deo je grupe od 20 policajaca sa Severa koji su suspendovani krajem 2016. godine, zbog, kako je tada saopštio Policijski inspektorat Kosova, primanja mita i zloupotrebe službenog položaja. 

Podsetimo, pre tri dana, zapaljeno je vozilo u privatnom vlasništvu zaposlenom u Pritvornom centru u Severnoj Mitrovici. Prethodno je krajem marta zapaljen automobil čiji je vlasnik takođe pripadnik Kosovske policije, a tada su oštećena još dva vozila.

Za poslednje četiri godine, na Severu Kosova zapaljeno je ukupno 32 automobila i tri u srpskim sredinama na jugu, a više je automobila oštećeno. U Severnoj Mitrovici: 26 automobila i registrovana tri pokušaja paljenja; 6 zapaljenih automobila u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću; dva u Gračanici i jedan na jugu.

Javnost do danas nije upoznata sa rezultatima istraga i počiniocima.

Pogledajte statistiku paljenja automobila u protekle četiri godine na Severu OVDEPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.