Zubin Potok: Bombama na kuće pripadnika KBS-a

17:30 – KP za region Sever poziva građane na saradnju 

U međuvremenu se saopštenjem za medije, poslatom preko Generalne policijske direkcije u Prištini, oglasila i Direkcija Kosovske policije za region Sever.

Potvrđujući slučaj u Zubinom Potoku, iznose i nove detalje. Korišćena su i "tečna zapaljiva sredstava", načinjena je šteta na dve kuće i tri vozila u vlasništvu žrtava. Tužilac je sluča okarakterisao kao "izazivanje opšte opasnosti". Detaljnije o tome u posebnoj vesti. 

Haradinaj: Pronaći počinioce što pre

U međuvremenu se oglasio i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, koji je osudio „napad eksplozivnim sredstvom na kuće pripadnika KBS-a, srpske zajednice“.

Upravo je od, kako se navodi, organa reda, zatražio da "što pre" pronađu počionice, kako bi odgovarali pred pravosudnim organima, te je pozvao građane da "pomognu vlastima u razjašnjavanju ovog krivičnog dela". 

Ocenio je da se radi o "neprihvatljivom delu, koje ugrožava ljude", sa ciljem da "omete napore izgradnje demokratskog i sveobuhvatnog društva", kao i da "drži pod pritiskom građane zemlje". 

10:32 – Zubin Potok: Bombama na kuće pripadnika KBS-a 

Eksplozivne naprave bačene su rano jutros na kuće dvojice Srba u Zubinom Potoku, inače pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, potvrđeno je za KoSSev u Kosovskoj policiji.  

Na kuće S.T. i P.R. bombe su bačene oko dva časa, povređenih nema, ali je načinjena materijalna šteta. 

Kosovska policija primenila operativni plan "čelični prsten" u cilju potrage za osumnjičenima, a koji podrazumeva blokadu putnih pravaca kojima su osumnjičeni mogli da pobegnu, kao i kontrolu vozila i lica. 

Podsetimo, prethodno je u ovoj opštini bomba bačena na kuću pripadnika Kosovske policije, a pokušano je i paljenje njegovog privatnog vozila. O tome čitajte u posebnoj vesti. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.